6 d’ag. 2010

Valencianistes pel món.

Fa un parell d'anys de forma casual vaig descobrir un fòrum àrab format per seguidors del valència en arabia saudita i els països del golf. No he estat capaç de tornar a trobar-lo, per aquell temps el VCF rebia en Mestalla al Barça de Ronaldinho, aquell partit va acabar 2-1. La llunyania semblava no restar efusivitat a aquella gent. Impossible de comprendre el que deien, solament cabia observar les imatges amb les que van il·lustrar el post d'aquell partit. Va sorprendre el grau de mofa cap a certs integrants culés. Sobretot cap a l'estrela brasilera, la palmá se la va dur un foto-muntatge sobre Ronaldinho disfressat de beduí mendigant en el carrer.

Poc després va arribar l'anunci de la creació de la penya
Chescandinavia. Meitat valencians emigrats a aquelles latituds, meitat autòctons de la zona que van trobar en el VCF un al·licient a la seua passió futbolera. Tot prou normal. El més sorprenent és trobar un blog suec compost per dones aficionades al València. Algo inusual si fem cas a aquells dinosauris que no cessen a llançar soflames sobre la inmundicia que suposa este club fora de les fronteres valencianes.

Segons pareix
Locos4losche n'hi han uns quants lluny d'ací. Com este nord-americà, natural de Springfield, Ohio, que no entén de discursos buits. Com compta en la seua pròpia pagina, intenta reclutar un menut grup de militants valencianistas en el país de les hamburgueses. ArmadaNaranja i l'espai dedicat al València en theoffside.com pertanyen al seu cercle d'amistats. No cal oblidar, que encara sense presència en la xarxa, Nova York sempre ha sigut terra amb algun que altre seguidor valencianista. Al igual que Florida. Brasil i el món de parla portuguesa també s'han afegit a la militància valencianista en la red. Es tira a faltar el món sud-americà.

A uns quants quilòmetres d'
Ohio i Rio de Janeiro, més concretament a Indonèsia, podem trobar altre grupet de bojos que segueixen com poden l'actualitat del seu club. En este cas es tracta de dos germans, un dels quals, més bé una, fa escassos mesos que s'ha traslladat a València per a passar una temporada. No molt lluny d'allí, en la terra del anime, antigament la del sol naixent, ens topem amb un japones de 30 anys seguidor blanquinegre. Lo més entranyable del la seua passió futbolera és que en 2005 va ser pare d'una xiqueta. A la qual se li pot veure en el seu blog vestida amb els colors del València des del seu naixement fins a l'edat actual de cinc anys. Takatoshi Okuyama, va començar a ser seguidor taronja en la temporada 98/99, quan es va retransmetre per primera vegada en Japó els partits de la Lliga BBVA.

Molt poca gent seria capaç de dir quina és la capital d'
Azerbaitjan sense mirar un mapa. Aslan Maharramli és un seguidor valencianista per aquelles terres, que mostra les seues inquietuds en la xarxa des de 2008. Com compta en la seua pròpia pagina, un dels somnis de la seua vida és poder assistir a Mestalla i poder penjar una bandera amb un logotip que ell mateix ha creat, on es pot llegir la paraula "València", formant la figura d'un ratpenat. Coses de la vida, el tret comú que comparteix tota esta gent, és que tots apareixen fotografiats amb la samarreta de València-Experience. Un dels majors desenganys, a la par que Metrored, de la història del club ha tingut la seua repercussió a nivell mundial.

Fins ara tots s'han caracteritzat per persones o un menut grup d'elles. El
València CF Balkan Fan club sobrepassa eixe límit. Esta pagina, establida a Croàcia, recluta en forma de penya virtual a tots aquells seguidors valencianistes que existeixen repartits per les antigues repúbliques iugoslaves. De moment el número d'integrants no arriba als 100 membres. Macedònia i Geòrgia són altres menuts llocs que conten amb seguidors amb presència en la xarxa. Sense oblidar a Rússia, Alemanya, Rep.Checa o Polònia, països clàssics en el món del valencianisme cibernètic.

Moltes de les pagines citades són membres del projecte “
AmuntValència.org”. Una comunitat que pretén agrupar a totes les webs o blogs dedicats al València en l'exterior. On els seus autors pugen compartir material, ajuda i difusió, actuant com una menuda associació.

2 comentaris:

Juan Al ha dit...

Qué vergüenza que te hayas olvidado del gran Hajime Umeda!!!!

THB ha dit...

no le encontré la web a hajime.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...